Ship design & Engineering

Binnen enkele dagen gaan we van een leeg beeldscherm naar een 3D ontwerp. Dat ontwerp verandert binnen de kortst mogelijke tijd in een volledig uitgewerkt 3D model waarmee efficiënt een schip gebouwd kan worden.

Van droom naar oplevering van uw schip

Tussen droom en oplevering zitten verschillende fasen: de conceptfase, de basisfase en de detailfase. Hoewel C-Job natuurlijk het liefst een schip van begin tot eind ontwerpen, beheersen wij iedere fase in het ontwerp proces.

C-Job kan op ieder moment inspringen, of het nu in de conceptfase is of bij het uitwerken van de bouwtekeningen.

Design stages van het schip ontwerp

l

Concept Stage

Tijdens de eerste fase van een scheepsontwerp zet C-Job uw droom om in een realistisch concept.

Dit is het tenderpakket dat bestaat uit een algemeen plan, een grootspant, een tankenplan, een stabiliteitsrapport en een technische specificatie waarin het schip beschreven staat. Hiermee kunt u offertes opvragen bij scheepswerven.

In deze fase zal het u opvallen hoe snel en hoe precies C-Job uw wensen begrijpt en doorvertaald. Het ontwerp zetten we op in virtual reality en delen we met u.

i

Basic stage

De tweede fase van een scheepsontwerp bestaat uit het uitwerken van alle tekeningen van het concept tot een basisontwerp. Daarin legt C-Job de karakteristieken van het schip vast door het conceptplan verder uit te werken.

Nauwkeurigheid en kennis van techniek is hierbij noodzakelijk, want aan het eind van deze fase zal het classificatiebureau het ontwerp hebben goedgekeurd. Het is in uw en in ons belang dat zij het ontwerp vlot goedkeuren.

C-Job kent hun eisen, maar maken een ontwerp waarin de eisen van de klant voorop staan. We gaan graag in conclaaf met het classificatiebureau wanneer iets technisch wel voldoet, maar misschien iets anders dan volgens de letter van de wet. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken, met gezond verstand en een goede overlegsfeer komen we er altijd uit.

Detail Stage

Tijdens de derde fase van het scheepsontwerp werkt C-Job het basisontwerp tot in de kleinste details uit.

Oog voor detail, perfectionisme en praktische uitvoering zijn de vaardigheden die bij deze fase thuishoren.

Het resultaat van deze fase zijn de bouwtekeningen waarmee de werf aan de slag kan.