DEME  |  BONNY RIVER

m3 TSHD

De Belgische baggergigant DEME heeft een 15.000 m3 multifunctionele TSHD besteld die gebouwd zal worden bij Royal IHC. C-Job Naval Architects was verantwoordelijk voor het Initial & Concept Design, samen met DEME.

Het schip zal “Bonny River” komen te heten en kan getypeerd worden als het eerste van een nieuwe generatie sleephopperzuigers (TSHD).

 

Bijzonder aan dit baggerschip is:

  • Het DEME schip heeft een “closed process water circuit” dat de troebelheid (turbidity) minimaliseert. Hierdoor kan de Bonny River ook in voor het milieu kwetsbare gebieden baggeren.
  • Dual Fuel motoren (Diesel en LNG) om brandstofverbruik te optimaliseren, de CO2 voetafdruk geminimaliseerd en een significante vermindering van de uitstoot van Nox, SOx en “small particles”.
  • Het geoptimaliseerde scheepsontwerp met een transport capaciteit van 24.000 ton heeft een gelimiteerde geladen diepgang. Dit maakt de Bonny River erg competatief en erg geschikt voor ondiep water en kustbescherming opdrachten.
  • Het “Green Passport” en een “Clean Design” classificatie welke een certificering is voor scheepseigenaren en contractors die hun schepen bouwen en exploiteren op een milieuvriendelijke manier.
  • Een lange zuigbuis met een ingebouwde “submersible” pump en een tweede kortere zuigbuis met een “heavy-duty rock draghead” die het schip de mogelijkheid biedt om zowel zand te winnen vanaf een diepte van meer dan 100 meter diep en kan opereren in gebieden met harde grond. Dit maakt de Bonny River een multidisciplinair schip omdat het kan baggeren in gebieden die eerder niet bereikbaar waren.

Het schip wordt gebouwt bij Royal IHC. Voor de link naar het volledige DEME persbericht, klik hier

The Bonny River will be built at Royal IHC

To read the full DEME press release, please click here.

Be the first to learn about our future projects!

Be the first to learn about our future projects!

Sign up for our NewsFlash and receive the latest news and updates from C-Job (about 5 times a year).

You have successfully been subscribed and have agreed to receive email marketing from C-Job about 5 times a year.